Oereten uit onze streek

Sinds we in 2008 zijn begonnen met wadlopen hebben we ook maaltijden gekookt van streekproducten. Samen met onze passie voor geschiedenis heeft dat er toe geleid dat we ons meer en meer hebben verdiept in ons voedsel uit het verleden.

Door onze gerechten krijg je een inkijkje in onze Nederlandse culinaire geschiedenis. Wat aten we honderd, duizend, tienduizend of zelfs honderdduizend jaar geleden? Hoewel aardappels typisch Nederlands lijken komen ze uit Amerika, net als tomaten en paprika’s. In onze streken at men in de Middeleeuwen veel gerst, net als bonen en knolgewassen. Onze gids en kok Harm Jan zal hier graag meer over vertellen. Wist je dat de mens de enige ‘diersoort’ is die zijn eten kookt? Evolutiebiologen denken zelfs dat koken heeft bijgedragen aan het ontstaan van de mens, met zijn kleine gebit, weinig kaakspieren en grote hersenen.

Het is niet onze bedoeling om een bepaalde eetstijl te promoten. Het gaat ons er alleen om om het verhaal van de geschiedenis te vertellen. Toch is het natuurlijk mogelijk om hier iets van op te pikken voor dagelijks gebruik voor de gezondheid.

We maken eigenlijk al onze gerechten zelf en gebruiken producten zo dicht mogelijk uit de omgeving, het liefst biologisch. Het is mogelijk bij ons halal of kosjer, vegetarisch of veganistisch te eten. Ook met allergie kunnen wij rekening houden. En mensen die liever patat eten dan onze ‘oude gerechten’ kunnen ook bij ons terecht. Laat ons je wensen weten!

Ons menu vanaf 1 persoon

Vismenu

Gebakken schar of wijting, in ganzenvet gebakken gerst met peterselie, 2 soorten verse groenten, zoals tuinboon en bloemkool.

10 euro

Menu bruine bonenburger

De vegetarische variant van bovenstaand menu met onze zelfgemaakte bruine bonenburger in plaats van vis. In plaats van ganzenvet gebruiken wij in dit gerecht olijfolie.

10 euro