Beter is een gerecht van groen moes, waar ook liefde is, dan een gemeste os, en haat daarbij.
Spreuken 15:17

Helaas is het (tijdelijk) niet mogelijk bij ons te eten. Maar omdat we dit graag in de toekomst
weer willen oppikken hebben we deze pagina laten staan. Het laat ook zien waar onze belangstelling ligt en waar we het tijdens de tochten zeker over zullen hebben!

Oereten uit onze streek

Sinds we in 2008 zijn begonnen met wadlopen hebben we ook maaltijden gekookt van streekproducten. Samen met onze passie voor geschiedenis heeft dat er toe geleid dat we ons meer en meer hebben verdiept in ons voedsel uit het verleden.

Door onze gerechten krijg je een inkijkje in onze Nederlandse culinaire geschiedenis. Wat aten we honderd, duizend, tienduizend of zelfs honderdduizend jaar geleden? Hoewel aardappels typisch Nederlands lijken komen ze uit Amerika, net als tomaten en paprika’s. In onze streken at men in de Middeleeuwen veel gerst, net als bonen en knolgewassen. Onze gids en kok Harm Jan zal hier graag meer over vertellen. Wist je dat de mens de enige ‘diersoort’ is die zijn eten kookt? Evolutiebiologen denken zelfs dat koken heeft bijgedragen aan het ontstaan van de mens, met zijn kleine gebit, weinig kaakspieren en grote hersenen.

Paleo en ketogeen van eigen bodem!
In onze keuken willen we zoveel mogelijk aansluiten op de eetgewoontes uit de oertijd. Lees meer hierover op www.oerleefstijl.nl

We maken eigenlijk al onze gerechten zelf en gebruiken producten zo dicht mogelijk uit de omgeving, het liefst biologisch. Het is mogelijk bij ons halal of kosjer, vegetarisch of veganistisch te eten. Ook met allergie kunnen wij rekening houden. Laat ons je wensen weten!

Ons menu vanaf 1 persoon

Vismenu

Gebakken schar of wijting met een verrassingsmenu met groenten uit het seizoen.

10 euro

De vegetarische variant bestaat uit o.a. een eigerecht met mosterd-roomsaus