Oerleefstijl

We geloven dat onze hele leefstijl het beste zoveel mogelijk aan kan sluiten op onze ‘oerbehoeftes’ die de evolutie ons heeft meegegeven. Het is tenslotte pas relatief recent dat we bijvoorbeeld zoveel suikers zijn gaan eten, binnen en bij kunstlicht zijn gaan leven of dat we veel minder bewegen dan vroeger. Met Oerleefstijl onderzoeken we hoe je een gezonde leefstijl creëert, gebaseerd op eeuwenoude gewoonten èn wat past binnen onze moderne maatschappij.

Paleo en keto

De laatste tijd is een paleo- of ketolevensstijl heel populair geworden. En dat is niet zo raar als je let op de gezondheidsvoordelen. Behalve voor onze voeding is het evolutionaire perspectief van belang op voor andere aspecten van ons gedrag, zoals beweging, rust en een dag- en nachtritme. Heb je deze uitzending bijvoorbeeld gezien van het programma Radar over levensstijl?

Activiteiten aan de Waddenzee

Onze stichting Oan ‘e dyk heeft een oud kerklokaal aan de dijk bij Paesens-Moddergat aan de Waddenzee, waar vanuit we dagelijks wadlooptochten organiseren in combinatie met oereten). Dit is ongeveer de meest open, stille en ’s nachts donkerste plek van Nederland en is daarom heel geschikt om kennis te maken met een moderne paleolevensstijl). We willen mensen de gelegenheid bieden om hier te verblijven en mee te doen met onze activiteiten en het eten. We zullen samen koken en het liefst ook samen inkopen doen. De prijs hiervoor is 60 euro per dag, inclusief overnachting, eten en drinken en activiteiten. Als je hier vrijwilligerswerk wilt doen kun je hier gratis verblijven. Informeer naar de mogelijkheden.

Op zoek naar samenwerking

Ook willen we op zoek naar samenwerking met onderzoekers en andere betrokkenen op het gebied van de evolutionaire basis van onze gezondheid. Zodat we hier in de toekomst wellicht lezingen, workshops en retraites kunnen organiseren met voedingsdeskundigen, bewegingsexperts en/of meditatiebegeleiders.

Neem contact op met Harm Jan Wilbrink via 0646633989 of info@oanedyk.nl

Oerleefstijl logo zwartwit t-shirt

Een paar filmpjes die ons hierbij inspireren:

Over Oereten:

Lezing Melchior Meijer

Therapeutisch leefstijlprogramma voor angst en depressie

Onze andere projecten en activiteiten: